Kvalitatīva rupjā lopbarība vasarā ...
Bezmaksas
LLKC Preiļu konsultāciju biroja lopkopības speciāliste Zita Briška ir sagatavojusi rakstu p...
Zita BriškaLatviešu valoda
3 lpp.
atvērtMācību materiāls
Skābbarība ir vērtīga barība govīm un veido lielāko daļu no govju barības devas un tieši tāpēc tā ir jāsagatavo kvalitatīva. LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja Silvija Dreijere ir sagatavojusi informāciju kā skābbarībā veidojas sviestskābe, par problēmām, kas tā rezultātā var rasties un kā to nepieļaut. Lai labāk izprastu, kad un kā rodas sviestskābi veidojošās baktērijas, autore sagatavotajā rakstā piedāvā virkni padomu.
14
2018/06/06
Visi publicētie materiāli ir aizsargāti ar autortiesībām, tos ir aizliegts izmantot komerciāliem nolūkiem. Atsauce uz autoriem obligāta.
Latviešu valoda
Lopkopības tehniķis
Normālu ieskābšanas procesu skābbarībā nodrošina baktērijas, kas anaerobos apstākļos ražo pienskābi. Ja ieskābšana nenotiek pietiekoši ātri un attiecīgi pH pazeminās lēnām, tad var sākt vairoties tādas baktērijas kā Clostridium tyrobutyricum jeb sviestskābi veidojošās baktērijas. Šie mikroorganismi ne tikai papildus noārda barības vielas skābbarībā, bet arī ražo sviestskābi, kas var izraisīt virkni problēmu, ja tāda barība tiek izēdināta govīm. Sniegtajā informācijā tiek atbildēts uz tādiem jautājumiem kā: kā sviestskābe nonāk skābbarībā; kā klostrīdijas saražo sviestskābi; kā klostrīdijas nonāk uz augiem; kad un kur klostrīdijas vairosies skābbarībā un vēl citiem jautājumiem.
Ja automātiskā lejuplāde nenotika, varat lejuplādēt šeit vai jūsu profilā pie e-materiāliem
Lejuplādēt šeit
Tu vari būt pirmais, kurš qui officia deserunt mollit anim id est laborum.