Sākumlapa Lopkopība

Kāda skābbarība der govīm?

Kāda skābbarība der govīm?

Silvija Dreijere

Bezmaksas

Sākumlapa Lopkopība

Kāda skābbarība der govīm?

Materiāla tips

Mācību materiāls

Kopsavilkums

LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja Silvija Dreijere ir sagatavojusi rakstu par govīm izēdināmās skābbarības kvalitāti – kādēļ ir jāvelta ikdienā pietiekama uzmanība izēdināmajai skābbarībai un īpaši šajā rakstā veltot uzmanību sviestskābes klātbūtnei tajā un sniegtas tiek atbildes uz jautājumiem: kādēļ svarīga laba skābbarība; kāpēc tauriņzieži ir īpaši; kā izbarot šādu skābbarību un kādām govju grupām; kas jāievēro, lai sagatavotu to kvalitatīvu. Svarīgi ir arī ikdienā rūpīgi sekot līdzi skābbarības kvalitātei!

Lapu skaits

2

Izdošanas datums

2018/03/15

Autortiesības

Visi publicētie materiāli ir aizsargāti ar autortiesībām, tos ir aizliegts izmantot komerciāliem nolūkiem. Atsauce uz autoriem obligāta.

Valoda

Latviešu valoda

Faila izmērs

99.5KB

Kvalifikācijas

Lopkopības tehniķis

Faila formāts

JPG

Materiāla apraksts

Skābbarība govīm ir vērtīga un tāpēc arī aizņem lielāko daļu no govju barības devas. Skābbarība dod govīm enerģiju, tādēļ ikdienā rūpīgi jāseko līdzi tās kvalitātei. Sviestskābe ne tikai bojā skābbarību, bet nodara kaitējumu dzīvnieku veselībai un tas atsaucas arī uz saražoto produkciju. Gatavojot skābbarību, jānodrošina pareizi tās ieskābšanas procesi un to nodrošina baktērijas, kas anaerobos apstākļos ražo pienskābi. Jālūkojas, lai skābējamā masa nav pārāk mitra, tad pienskābes veidošanās var nenotikt pietiekami ātri un attiecīgi pH pazemināsies lēnām, kas paver ceļu vairoties sviestskābi veidojošajām baktērijām. Jebkurā gadījumā, lai precīzi varētu noteikt sviestskābes koncentrāciju, ir nepieciešami laboratorijas analīžu rezultāti. Kā rīkoties situācijā, kad sagatavotajā skābbarībā ir konstatēta sviestskābe un nav īpaši lielu iespēju šo skābbarību neizbarot dzīvniekiem un nomainīt pret kvalitatīvu, kādi piesardzības pasākumi jāievēro un kam ir jāseko līdzi izbarojot šādu skābbarību, un kurām no grupām to izēdināt? Šādās situācijās noteikti jākonsultējas ar savu ēdināšanas konsultantu, lai izstrādātu plānu, kā konkrēti katrā gadījumā rīkoties.

Novērtē produktu

Tu vari būt pirmais, kurš qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ievietot atsauksmi