Sākumlapa Lopkopība

Laktoze pienā – zināmais u...

Laktoze pienā – zināmais un nezināmais

Silvija Dreijere, Ilze Liepa

Bezmaksas

Sākumlapa Lopkopība

Laktoze pienā – zināmais u...

Materiāla tips

Mācību materiāls

Kopsavilkums

Autores ir sagatavojušas rakstu par laktozi pienā, par zināmo un nezināmo, kā mainās laktozes saturs pienā tieši laktācijas beigu posmā, kādi ir iemesli un kā tas ietekmē piena kvalitāti, kas rezultējas ar zemas kvalitātes produktu. Govs ēdināšana un sagatavošana cietstāves periodam ir divi galvenie faktori, lai saglabātu piena laktozi noteiktā līmenī.

Lapu skaits

3

Izdošanas datums

2016/12/02

Izdevējs

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”

Autortiesības

Visi publicētie materiāli ir aizsargāti ar autortiesībām, tos ir aizliegts izmantot komerciāliem nolūkiem. Atsauce uz autoriem obligāta.

Valoda

Latviešu valoda

Faila izmērs

115 KB

Kvalifikācijas

Lopkopības tehniķis

Faila formāts

PDF

Materiāla apraksts

Pašlaik Eiropas piena pārstrādātāji, īpaši siera ražotāji, velta arvien lielāku uzmanību laktozes daudzumam pienā. Laktoze tiek izmantota kā indikators vēlas laktācijas pienam, kurš kopumā ir mazāk kvalitatīvs nekā laktācijas sākuma un vidusposma piens. Veiktajos pētījumos Austrālijā ir noskaidrots, ka laktācijas beigu posma piens negatīvi ietekmēja siera daudzumu un kvalitāti, tieši garšas īpašības, un tas notiek tāpēc, ka laktācijas beigu posmā mainās piena sastāvs. Laktozes saturs pienā ir arī rādītājs govju ražībai. Govs ēdināšana labā kvalitātē laktācijas beigu posmā un sagatavošana cietstāves periodam ir divi galvenie faktori, lai piena laktozes līmeni uzturētu >4,3%

Novērtē produktu

Tu vari būt pirmais, kurš qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ievietot atsauksmi