Biedējošs jauns salmonellas celms
Bezmaksas
LLKC Lopkopības nodaļas lopkopības konsultante Laila Plīta ir iztulkojusi un sagatavojusi r...
Tulkojusi Laika PlītaLatviešu valoda
3 lpp.
atvērtMācību materiāls
Autores ir sagatavojušas rakstu par laktozi pienā, par zināmo un nezināmo, kā mainās laktozes saturs pienā tieši laktācijas beigu posmā, kādi ir iemesli un kā tas ietekmē piena kvalitāti, kas rezultējas ar zemas kvalitātes produktu. Govs ēdināšana un sagatavošana cietstāves periodam ir divi galvenie faktori, lai saglabātu piena laktozi noteiktā līmenī.
3
2016/12/02
SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”
Visi publicētie materiāli ir aizsargāti ar autortiesībām, tos ir aizliegts izmantot komerciāliem nolūkiem. Atsauce uz autoriem obligāta.
Latviešu valoda
115 KB
Lopkopības tehniķis
Pašlaik Eiropas piena pārstrādātāji, īpaši siera ražotāji, velta arvien lielāku uzmanību laktozes daudzumam pienā. Laktoze tiek izmantota kā indikators vēlas laktācijas pienam, kurš kopumā ir mazāk kvalitatīvs nekā laktācijas sākuma un vidusposma piens. Veiktajos pētījumos Austrālijā ir noskaidrots, ka laktācijas beigu posma piens negatīvi ietekmēja siera daudzumu un kvalitāti, tieši garšas īpašības, un tas notiek tāpēc, ka laktācijas beigu posmā mainās piena sastāvs. Laktozes saturs pienā ir arī rādītājs govju ražībai. Govs ēdināšana labā kvalitātē laktācijas beigu posmā un sagatavošana cietstāves periodam ir divi galvenie faktori, lai piena laktozes līmeni uzturētu >4,3%
Ja automātiskā lejuplāde nenotika, varat lejuplādēt šeit vai jūsu profilā pie e-materiāliem
Lejuplādēt šeit
Tu vari būt pirmais, kurš qui officia deserunt mollit anim id est laborum.